Terre-Pure 

keramiek arrangement

 In het rustige atelier biedt Els je met dit arrangement een weekend of driedaagse de kans om je batterijen terug op te laden door creatief aan de slag te gaan.  Je maakt een set serviesgoed en of een beeld.  Je logeert in een prachtig en landelijk gelegen hotel-restaurant.  Hier steek je de handen in de klei en maak je je hoofd leeg. Verwen jezelf met deze unieke meerdaagse waar de beleving centraal staat.  Even weg uit je dagelijkse routine, Klei en vuur schenken je achteraf een mooie set of beeld. 

Waarom?

Even weg van alles en jezelf centraal plaatsen.  In een uniek kader krijg je de kans om zelf creatief te zijn en een weekend of driedaagse helemaal te ontspannen. Het gaat niet enkel om het resultaat maar ook om de beleving. Hier vind je opnieuw adem, terug vreugde, nieuwe energie en valt je denken even stil.   Je keramiek zal een blijvende herinnering zijn aan dit moment van zorgen voor jezelf! Iedereen zal versteld staan bij het zien van je eigen creaties.  Meer info over het waarom kan je nalezen in deze blog: domino effect.

Wat maken we?

Een creatief weekend of driedaagse waar we vormgeven in klei.  De techniek is voor iedereen haalbaar, er is geen ervaring nodig. Je maakt een set serviesgoed, je ziet dat de dame naast je verkiest om tapas kommetjes te maken, jij werkt aan je set borden, en voor je zie je iemand die spaghettikommen maakt.

Rechts van je maakt je vriendin koffietasjes.  Het kan allemaal in deze workshop. Er is keuze tussen 20 verschillende vormen. 

Iedereen kan ter plaatste kiezen wat hij of zij wenst te maken.  Wens je liever één dag een beeld te maken dan kan dit ook, ook bij het beeld is geen ervaring nodig.

Het aantal stuks bij een driedaagse zou kunnen zijn (24 kleine vormen of 21 gewone vormen of 18 borden of 42 mini's of  of een combinatie) is afhankelijk van de keuze van de vorm. Wie meer vormen wenst te maken kan dit mits een meerprijs (je geniet dan van 10% korting op de stukken die je er bovenop maakt). 

Je kan kiezen tussen een aantal kleurcombinaties waarin je je set laat afwerken door Els.  

Het aantal stuks tijdens een weekend zou kunnen zijn (16 kleine vormen of 14 gewone vormen of 12 borden of 28 mini's of  of een combinatie) is afhankelijk van de keuze van de vorm. Wie meer vormen wenst te maken kan dit mits een meerprijs (je geniet dan van 10% korting op de stukken die je er bovenop maakt).  

Wie graag een dag serviesgoed vervangt door het maken van een beeld van 45cm hoog kan dit ook!  Een groter beeld kan ook mits een meerprijs.

Kleur van de glazuur. Je kan kiezen tussen een aantal kleurcombinaties waarin je je set laat afwerken door Els.  

Na deze driedaagse of weekend volgen er nog 6 belangrijke fases in de afwerking door Els van je gemaakte serviesgoed.  Dit neemt Els volledig voor haar rekening en dit neemt een 6 tot 10 tal weken in beslag.

 1. Eerst drogen de vormen minimum 1 week in het rek.

 2. daarna vult Els heel zorgvuldig de broze stukken in de oven, ze stookt al je gemaakte vormen  de eerste keer tot 1000°C, dit is een proces van 11uur stoken en 2 dagen afkoelen.

 3. Na het legen van de oven het sorteren per set gaat Els aan de slag om elke vorm te schuren en glazuren. Dit gebeurt met zelfgemaakte glazuren en het aanbrengen per kwast van een 2 tot 3 tal lagen.   Dit neemt ruim 1 dag in beslag per persoon.

 4. De oven wordt opnieuw gevuld voor een tweede glazuurstook, deze keer op 1250 graden. Deze keer duurt de stook 13 uur en twee dagen afkoelen.  Dit zorgt ervoor dat alles in de vaatwas gebruikt mag worden.

 5. Els leegt de oven en sorteert alle keramiek zorgvuldig zodat je je eigen set kan ophalen. Dit proces neemt een 6 tot 10 tal weken in beslag.  

 

 Waar?

De keramiekworkshops en de lunch gaan door in het atelier van Terre-Pure, telkens van 10:00-16:00.  Ook het terugkom moment op zondagnamiddag gaat hier door.

We dineren en logeren in Het Sparhof, te Dranouter.

 

Wanneer?

Driedaagse van maandag 6 juli 2020 tot en met woensdag 8 juli 2020

Weekend zaterdag 17 oktober 2020 en zondag 18 oktober 2020

 Afhalen creaties?

 Er is een terugkom moment met de hele groep op een zondagvoormiddag, we drinken gezellig nog een glaasje en praten nog even na! Je ontvangt ook nog een geschenk.  Je keert huiswaarts met mooie herinneringen, unieke creaties en opgeladen batterijen.  Je serviesgoed zal bijdragen tot meer gezelligheid aan tafel en je eventueel gemaakte beeld zal meer authenticiteit brengen in je woning. 

Opmerkingen:

 • Els draagt de grootste zorg voor elk gemaakt kommetje, schaal of beeld maar ze is niet verantwoordelijk voor breuk of kleurverschillen tijdens het stoken.

 • In deze workshop staat de beleving centraal, dit is GEEN OPLEIDING, Els richt haar dan ook NIET TOT KERAMISTEN, maar tot mensen die kiezen voor een creatieve beleving, in een rustige omgeving met functioneel resultaat. 

 • ​Bij inschrijving gaat elke deelnemer akkoord met het privacy beleid.

"Whenever you are creating beauty around you,

you are restoring your own soul."

 - Alice Walker -

WEEKEND FORMULE :

weekend standaard pakket: €555 p.p.

weekend luxe pakket: €581 p.p.

 • 2 dagen workshop 

 • 1 overnachting en ontbijt 

 • 2 x lunch 

 • 1x drie gangen diner 

 • inclusief drank

 • inclusief 2 x stookkosten van je volledige set 

 • afwerking met glazuur van je volledige set door Els

 • terugkom moment met de hele groep voor afhaling van je set, bij een glaasje

 • geschenk bij afhaling

DRIEDAAGSE

standaardpakket driedaagse: €828 p.p.

luxepakket driedaagse: €866 p.p.

 • 3 dagen workshop 

 • 2 overnachtingen met ontbijt 

 • 3 x lunch 

 • 2 x drie gangen diner 

 • inclusief drank (tijdens de workshop, lunch en diner, drankjes in het hotel naast het diner zijn niet inbegrepen)

 • inclusief 2 x stookkosten van je volledige set 

 • afwerking met glazuur van je volledige set door Els

 • terugkom moment met de hele groep voor afhaling van je set, bij een glaasje

 • geschenk bij afhaling

Hoe inschrijven & voorwaarden?U kan zich registreren via het formulier hier op de pagina!  U ontvangt dan een automatische mail met info.  

U inschrijving is pas definitief na ontvangst van een voorschot €200p.p. op KBC BE 10 4650 2101 7104

Indien het bedrag na 2 weken niet ontvangen is, wordt u plaats terug vrij gegeven!  

Het resterende bedrag wordt ten laatste 6 maanden voor aanvang van de workshop volledig vereffend.

Annulatievoorwaarden: Het voorschot wordt niet terug gestort bij annulatie, Terre-Pure biedt de deelnemer steeds de mogelijkheid een vervanger te zoeken.

 • LinkedIn - White Circle