Terre-Pure driedaagse

potsculptuur

In het rustige atelier steek je de handen in de klei en maak je je hoofd leeg. Verwen jezelf met deze unieke ervaring waar de beleving centraal staat.  Even weg uit je dagelijkse routine, Klei en vuur schenken je achteraf een unieke vaassculptuur  om nog lang van te genieten, 

Driedaagse workshop vaassculptuur, met optie tot vierdaagse

 10:00 - 17:00 u.  

Het eerste deel van deze sessies bestaat uit een driedaagse workshop vormgeven.  In deze workshop maak je via de eeuwenoude coilingtechniek een unieke vaassculptuur. Dit is het opbouwen via kleirollen.  Voor we in de klei van start gaan, gaan we samen op zoek en schetsen we even je idee.  Dit kan aan de hand van de vele voorbeelden in het atelier, woning en tuin van Els.  

In een uniek kader krijg je de kans om zelf creatief te zijn en eens drie dagen helemaal te ontspannen. Hier vind je opnieuw adem, terug vreugde, nieuwe energie en valt je denken even stil.   De vaassculptuur  is een blijvende herinnering aan dit moment van zorgen voor jezelf! Een ode aan je eigen uniek zijn.  Iedereen zal versteld staan bij het zien van je eigen creatie.

Het is een techniek die voor iedereen haalbaar is maar toch aan te raden dat je al eens een andere workshop bij Terre-Pure hebt gevolgd.

Deze sculptuur is maximum 95cm hoog en 75cm breed. Deze sculptuur wordt alleen in de oven gestopt, zonder ander werk.  Stookkosten ter waarde van 350 euro zijn inbegrepen.

Na deze driedaagse volgen nog 3 belangrijke fases.

  • drogen & stoken tot 1000°C. De sculptuur droogt minimum 3 weken daarna stookt Els je sculptuur tot 1000°C, dit is een proces van 11uur stoken en 2 dagen afkoelen.

  • Glazuren. Eens uit de oven is de sculptuur klaar om te glazuren.  De glazuren worden aangemaakt en wordt op de vorm geschilderd.  Maar eerst wordt de vaas geschuurd en afgestoft. Hier heb je de keuze om zelf je vaassculptuur te glazuren of de afwerking door Els te laten gebeuren.  Hier wordt een dag voor voorzien, we spreken met de groep samen af.  Het hangt er vanaf welke afwerking je wenst, soms is een vierde dag niet mogelijk omdat er niet gewerkt wordt met een glazuur om de patina te bekomen.  Meer info hierover tijdens de eerste driedaagse.

  • Glazuurstook tot 1150°C of 1250°C.  De oven wordt opnieuw gevuld voor de glazuurstook. Deze keer duurt de stook 13 uur en twee dagen afkoelen.  

Drank, versnapering en lunch zijn inbegrepen voor de drie of eventuele vierde dag. Ook alle materialen,  glazuur en stookkosten voor de beide stookbeurten zijn inbegrepen.

Er moet niets mee gebracht worden, alles is in het atelier aanwezig om aan de slag te gaan.

Bij inschrijving gaat elke deelnemer akkoord met het privacy beleid.

"Whenever you are creating beauty around you,

you are restoring your own soul."

 - Alice Walker -

  • LinkedIn - White Circle