top of page

Keramiek kunst door Els 

brengt opnieuw tot leven wat verloren is.

Boodschappers, bewakers, dragers, containers van iets waar we het contact mee verloren zijn.

Ze brengen in beeld waar we allen naar zoeken.  Het maakt terug wakker en alert, het zijn, de kracht die transformeert. 

Zo dansen mijn handen door de klei, vuur vereeuwigd de heilzaamheid.

 

Deze uitstraling transformeert je ruimte en je hart. 

Collectie
"Wachters van het NU"

Hoe zelden zijn we aanwezig met onze volle aandacht in het nu?  De wachters beschermen dit moment.  Nu en nu, bij elke blik die je met hen uitwisselt.  Ze staan er als bewakers van dit gouden moment.

Collectie "Bengeltjes"

Bengeltjes brengen heel uiteenlopende kwaliteiten tot leven. Of ze brengen speelsheid, humor, liefde, verbondenheid met dieren en de natuur.  Ze hebben wel een gemeenschappelijk (b)enkelgehalte en hangen meestal aan de muur.

Collectie
"De wachters van de Maan"

Deze reeks brengt verschillende archetypen van de vrouw in beeld. De zieners, de wijze vrouw, de prinses, de verleidster, de nimf,...Het brengt aan het licht wat weer mag gezien worden.

Collectie
"Fluisteringen uit de natuur. "

De sculpturen groeien vanuit het contact met de klei.  Het intuïtieve spel met de klei gebeurt via de eeuwenoude coilingtechniek, waarbij met rollen klei de vorm wordt opgebouwd.  Deze techniek laat toe om te bewegen.  De beweging opzoeken, uitdagen en weer tot rust brengen... hoe, wanneer, in welke richting, met welke intensiteit bewegen in de klei, in het leven.  Elke sculptuur is de beeltenis van een zuiver, oorspronkelijke kwaliteit.  Niet altijd in woorden te vatten, kijk en beweeg je ogen over de sculptuur en raak verbonden met die sterkte.

Het zijn stuk voor stuk grote werken.  Sommige kunnen buiten, al blijft de vorst een risico.  De natuur neemt altijd een deel terug.

lees hier de blog over hoe kwetsbaarheid de sleutel is tot creatie.