Terre-Pure workshop 

Anderhalve dag 

Serviesgoed

In het rustige atelier steek je de handen in de klei en maak je je hoofd leeg. Verwen jezelf met deze unieke ervaring waar de beleving centraal staat.  Even weg uit je dagelijkse routine, Klei en vuur schenken je achteraf een mooie set gebruiksgoed om nog lang van te genieten, samen met al wie je lief is. 

ANDERHALVE DAG WORKSHOP SERVIESGOED 

In deze workshop maak je met behulp van mallen serviesgoed. In een uniek kader krijg je de kans om zelf creatief te zijn en een dagje helemaal te ontspannen. Het gaat niet enkel om het resultaat maar ook om de beleving. Hier vind je opnieuw adem, terug vreugde, nieuwe energie en valt je denken even stil.   De set serviesgoed is een blijvende herinnering aan dit moment van zorgen voor jezelf! Iedereen zal versteld staan bij het zien van je eigen creaties.

Het is een techniek die voor iedereen haalbaar is. 

De eerste dag (start om 09:30 - einde tussen15:00u en 16:00u)

Je ziet dat de dame naast je verkiest om tapas kommetjes te maken, jij werkt aan je set borden, en voor je zie je iemand die  spaghettikommen maakt.

Rechts van je maakt je vriendin koffietasjes.  Het kan allemaal in deze workshop.  Er is keuze tussen 20 vormen. 

Iedereen kan ter plaatste kiezen wat hij of zij wenst te maken.  

Het aantal stuks  (9 kleine vormen of  7 gewone vormen of  6 borden of 15 mini's of 2 serveerschalen of een combinatie) is afhankelijk van de keuze van de vorm. Wie meer vormen wenst te maken kan dit mits een meerprijs.

Na deze dag drogen de vormen minimum 1 week in het rek daarna stookt Els al je gemaakte vormen tot 1000°C, dit is een proces van 11uur stoken en 2 dagen afkoelen.

Na enkele weken gaan we een halve dag (start om 09:30 - 12:30) glazuren want dan staan al je gemaakte stukken al gebakken klaar. Je kan kiezen tussen een aantal kleurcombinaties.   

 

Nadien stookt Els alles voor een tweede keer tijdens een glazuurstook, dit op 1250 graden. Deze keer duurt de stook 13 uur en twee dagen afkoelen.  

Dit zorgt ervoor dat alles in de vaatwas gebruikt mag worden.

Els sorteert alle keramiek zorgvuldig zodat je je eigen set kan ophalen.

Els draagt de grootste zorg voor elk gemaakt kommetje maar ze is niet verantwoordelijk voor breuk of kleurverschillen tijdens het stoken.

 

In deze workshop staat de beleving centraal, dit is GEEN OPLEIDING, Els richt haar dan ook NIET TOT KERAMISTEN, maar tot mensen die kiezen voor een creatieve beleving, in een rustige omgeving met functioneel resultaat. 

Drank, versnapering, belegd broodje, alle materiaalkosten, twee stookbeurten zijn inbegrepen. 

Er moet niets mee gebracht worden, alles is in het atelier aanwezig om aan de slag te gaan.

Bij inschrijving gaat elke deelnemer akkoord met het privacy beleid.

VANAF JANUARI 2020 betaal je voor deze workshop €165 

"Whenever you are creating beauty around you,

you are restoring your own soul."

 - Alice Walker -

  • LinkedIn - White Circle