top of page

carrièreswitch

Mijn loopbaan startte in het onderwijs waar ik plastische opvoeding gaf aan 12 tot 16-jarigen.  Op zich was deze job op mijn lijf geschreven.  Opdrachten maakte ik erg levendig, voor waarnemingstekenen bracht ik konijnen mee naar de klas of trokken we naar het park. Alle technieken kwamen aan bod: houtskool, verf, klei, papier-maché,...ik ging met mijn klas geen uitdaging uit de weg. 

Terre-Pure.jpeg

vaarwel gouden kooi

Ik liep vast in het onderwijssysteem. Regels, opgelegde structuren, vergaderingen en mega veel voorbereiding op papier.  De zoveelste reorganisatie zorgde er  zelfs voor dat mijn klaslokaal zou worden afgenomen en ik projecten moest gaan uitwerken met 4 andere collega's en dit in een studiezaal. 

Ik klapte dicht.

Er was even alleen angst en onzekerheid.

Maar ook het idee om te starten met een creatief kinderatelier.  Dit was de start om de gouden kooi van het onderwijs te verlaten.  Want ik was reeds vast benoemd.  Maar mijn hart schreeuwde, ik had geen andere optie dan te kiezen voor mijn weg.  

 

Het werd een hobbelig parcours, met veel bochten want ook dit kinderatelier putte me na een tijdje uit.  

0A1612CB-EB59-4BC5-A580-288C32C278D2_edi
Fluisteringen uit de natuur

de ziel naar boven halen

Ik word gelukkig van schoonheid.  Dit plekje terug in zijn eer herstellen en het laten passen bij wie ik ben vind ik zalig.  Het proces van verwaarlozing tot het terug boven halen van het volle potentieel, zit hier letterlijk in de muren.

Tijdens de renovatie blonk ik tegelijk mijn ziel terug op.

Ik kon op deze plek mijn creativiteit volledig ontwikkelen.

 

Terre-Pure
Terre-Pure
"Handen die de aarde begrijpen."
 Alles valt even stil in het atelier van Terre-Pure, de klei voert er het woord. 

Verwaarloosde creativiteit

Draaien was mijn ding niet . Toen ik ontdekte dat je ook via mallen serviesgoed kon maken wist ik dat ik dit samen met mijn talent als lesgeefster kon inzetten. Zo ontwikkelde zich een uniek traject waar je je complete servies kan maken zonder een intensieve opleiding in techniek.  

Vanuit mijn verdere evolutie op creatief vlak ontvouwden zich kunstige beelden en objecten.  Het is creativiteit nog intenser toelaten.  Hier geen mallen maar enkel vanuit het samenspel van je handen en de klei creaties tot je laten komen.  

Met de jaren groeit mijn missie steeds duidelijker. 

Je verwaarloosde creativiteit  terug een plek geven zodat je creatiekracht groeit en je innerlijke meer balans ervaart. 

Mijn pure kunst brengt terug

wat verloren is. 

Ontdek mijn missie met kunst.

Organische Sculpturen (whispers from nature)

Figuratief werk (De wachters van het NU)

Terre-Pure keramiek.jpeg
Terre-Pure
In all chaos there is a cosmos
in all disorder a secret order.
-Carl Jung-
bottom of page