top of page

Niet in het plaatje passen.

Bijgewerkt op: 29 okt. 2021


Wie kent niet dit gevoel? Niet te passen in een plaatje. En wie kent niet de drang om toch maar jezelf in allerhande bochten te wringen om toch maar WEL in dat plaatje te passen? Om er toch maar bij te horen.

Ooit liep ik vast. Aangekomen in Sint-Pieters station dreef de massa me mee naar de uitgang. Haastig liep iedereen vastberaden een richting uit. In plaats van mijn tocht naar school verder te zetten maakte ik rechtsomkeer, terug naar mijn kot. Ik vond dat iedereen verkeerd liep en ik kon er niet meer in mee. Uiteindelijk werd de stempel: depressie op me geplakt. Nu, bijna 20 jaar later, weet ik dat mijn kijk op die stroom nog zo gek niet was. Zomaar meegaan om in het plaatje te kunnen passen. Niemand die zich daar vragen bij lijkt te stellen?

Nu besef ik, wanneer het gevoel opduikt dat je niet in het plaatje past, dat precies het moment is waarop je in contact komt met jezelf. Met wie je echt bent. Dat is de plek waar creativiteit huist en je unieke eigenheid zich toont.

Niet in het plaatje passen is een geschenk. Het voelt meestal niet zo "happy"aan, want je kan niet onmiddellijk mee met wat de meesten doen. Het vraagt durf om de andere weg op te gaan. Voorbeelden zijn er niet, want niemand liep ooit jouw pad. Maar eens je dat unieke in jezelf hebt weten te uiten, dan voel je dat het juist zit, dan voel je: dit is wie ik ben.

Wat eens je zwakte leek wordt nu je troef.

Dit blogje draag ik op aan iedereen die kiest om niet in het plaatje te passen. Want het is nu eenmaal zalig vertoeven in hun gezelschap. (Bedankt: Isabelle Bossuyt van Isabelle Bossuyt, Veerle Raemdonck van het imagohuis Veerle Raemdonck , Conny Dequeecker van Above Us Astro)

Maar nog meer is dit blogje er voor iedereen die zich nu ongelukkig voelt omwille van het "anders zijn", omwille van niet in het plaatje te passen. Geef niet op! Je kan het met je verstand niet bedenken hoe je eruit moet komen, volg het leven, het brengt je er wel.

En als je mij niet gelooft misschien wel Meryl Streep? "What makes you different or weird, that's your strength."


690 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page