top of page

Terre-Pure heeft een wens!


De voorbije workshops servies maken deden me nog meer stil staan bij wat ik met het Terre-Pure atelier wens uit te dragen. Ik hoop in de toekomst de kracht van de klei nog meer aan bod te kunnen laten komen.

G., een speciale dame, die werkt aan haar volledig servies, en voor de zoveelste keer deelneemt, deed me dit beseffen.

De stilte durft nogal eens te overheersen als iedereen met de handen in de klei duikt. Eerlijk, ik voel me er soms ongemakkelijk bij, en dan zoek ik naar woorden, om die stilte te breken. Precies alsof het dan pas leuk is, stilte is immers synoniem voor saai.

G. komt steeds in stilte, en werkt met het oog op haar servies. Alsof ze in een soort ritme raakt, die rust brengt. Of omdat woorden er gewoon niet meer toe doen, de klei spreekt op dat moment. De klei die haar straks haar kommetjes brengt, die haar tafel zullen opsmukken, de kommetjes en borden die voor gezelligheid zullen zorgen! Maar ook het moment zelf, het maken, haarzelf dit moment gunnen, zonder twijfel gaan voor een servies, want als geen ander weet ze hoe broos het leven is!

Door G. besef ik dat woorden hier niet centraal horen te staan. Dat de stilte een teken is dat de klei het hoogste woord voert en de ziel kan worden gekneed! Hier in het atelier is het doorgeven van keramische kennis niet de doelstelling. Mijn wens is om met Terre-Pure een plekje te creëren waar iedereen kan genieten van het maken van eenvoudige kommetjes, omdat in dit proces een kracht schuilt die helend werkt.

"Whenever you are creating beauty around you,

you are restoring your own soul."

-Alice Walker-

Dat is ook wat G. naar Terre-Pure bracht!

Mijn wens luidt om via Terre-Pure je ziel te voelen, door de kracht van de klei. De kracht van klei die de schoonheid van imperfectie toont. En waar het proces je leert dat je nergens controle over hebt.

Ook bedank ik hier heel graag een tweede speciale dame D., om naar Terre-Pure te komen. Bedankt D. om jezelf nu de tijd te gunnen, om je gedachten te verzetten, even op adem te komen en samen wijzer te worden, ;)

739 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page