top of page

De batterijen opladen! Elke keer opnieuw.


De batterijen opladen, iedereen heeft hier nood aan. Want iedereen wordt geconfronteerd met zijn eigen portie leed of moeilijkheden. Zo eerlijk is het leven wel, iedereen krijgt een deeltje van de koek, wel in totaal andere vormen en van verschillende omvang.

De klappen komen aan en worden geïncasseerd. Maar hoe kunnen we terug even naar adem happen? Even alles stil leggen, alles laten voor wat het is?

Meermaals ben ik getuige dat het Terre-Pure atelier een plekje is om even weg te kunnen van alles, even de gedachten achterwege te laten en enkel bezig te zijn met het kommetje vormen uit de klei, of het kiezen welk glazuurtje je set mag krijgen, het vormgeven van een beeldje... de luxe van even iets te doen compleet voor jezelf! De klei slorpt hierbij je gedachten uit je mallemolen op. Terug huiswaarts in de wagen merk je op dat je alles even bent vergeten. Het gevoel dat je jezelf dit mag toekennen, dat je het waard bent. En dat je aan kracht hebt gewonnen om verder te gaan en aan te pakken wat je kan aanpakken of te berusten in de zaken die niet mede met jouw inzet moeten worden verandert.

Dat dit plekje hier, dit kan teweeg brengen is een waar geschenk voor mij en één van mijn grootste bronnen van levensvreugde. Dat hier lege batterijen worden opgeladen... ik vind het nog altijd verrassend om te mogen meemaken.

Vandaag ben ik 46 jaar geworden, het leven daagt me ook nog steeds uit. En soms moet ik dan heel even weg uit mijn wereld en atelier. Dit doe ik graag via bloemschikken, eens gaan eten, naar de sauna... of zoals vandaag, gaan wandelen aan zee. De eerste zon die met haar stralen me opvult, de zee die een deeltje van haar macht tot mij brengt, het zand brengt me terug uit mijn overmatig denken naar haar en mijn stevige basis, de schelpjes krakend onder mijn voeten herinneren me aan al het creatiefs dat kan gevormd worden en er al is, in overvloed,... alles uit de natuur vult mij en stuurt mij terug naar mijn ateliertje te Nieuwkerke waar ik dankbaar de deuren van open en vol energie en goesting terug verder kan!

Natuurelementen bezitten kracht. De bloemen bij het bloemschikken, het water tijdens de sauna,... de klei in mijn ateliertje. Allemaal mooie manieren om jou en mij terug te voorzien van voldoende energie.

Bedankt iedereen voor de verjaardagswensen! Bedankt aan mijn zovele klanten om te kiezen voor Terre-Pure om de batterijen hier op te laden. Want met volle batterijen bezitten we allen energie om deze wereld mooier te maken voor onszelf en elkaar!


121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page