top of page

Bloemen & klei


Als ik zo de Terre-Pure instagram pagina overschouw is het soms haast moeilijk te onderscheiden of het nu om een keramiekatelier of een bloemenzaak gaat! Dat is niet altijd zo geweest. Enkele jaren geleden kon je maar weinig bloemen aantreffen in onze tuin. Alle aandacht ging naar de klei.


Tijdens één van de workshops ontmoette ik Evelien Bauduin. Haar nieuwe uitdaging @ikbenindetuin stond nog in de kinderschoenen en geprikkeld door haar project schreef ik me in voor een workshop tuinontwerp. Hoewel onze tuin al een mooie vorm had gekregen wou ik te weten komen hoe ik er meer kon uithalen.


Die dag veranderde er bij mij zoveel. Terwijl ik het zelf niet door had. Evelien adviseerde om een plantenvak te maken in onze binnenkoer. Om het groen nog dichter bij de woning te brengen. Ik zag maar één belemmering en dat was de dikke laag beton doorbreken! Was het nu mijn zelf getekend plan dat Dirk wist te overtuigen?? Geen idee maar al snel zette hij zijn fysieke kracht mee onder het plan en hakte het beton open. Kruiwagens vol beton en stenen voerden mijn dochter en ik naar de container. Met zijn drietjes voor meer groen dicht bij huis!

Eens het ruime vak er was voerden we aarde van @buxushoeve aan en we bestelden er ook onze planten. Bij Reningelst bij boomkwekerij Boutton kochten we bloembollen. En reeds na enkele maanden hadden we een heel mooi resultaat. Soms wel 50 vlinders fladderen nu geregeld rond van bloem tot bloem. Vogeltjes komen dichter bij huis. Onze ogen zijn elke dag minutenlang gericht op al wat groeit en bloeit in het vak!

Er werd iets in me wakker, de liefde voor bloemen! En zo ontstond er tijdens de eerste lockdown ook een bloemenperkje naast het stalletje van de schapen. De bloemen kunnen plukken en presenteren in Terre-Pure vaasjes, het is een hobby geworden. En ze verbinden me met mijn papa en mijn overleden grootmoeder. Zij dragen ook die liefde in zich.


Bedankt Evelien om iets dat verscholen lag in mezelf terug wakker te krijgen! Meer bloemen zorgen voor meer geluk, ook in een vaasje!

Bloemen en klei maken mij compleet.


Wens je ook een tuin met meer bloemen meer info over "ik ben in de tuin" op www.ikbenindetuin.be


156 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page