top of page

Gedaan met de schone schijn


De hele winter lang hield ik hier de schone schijn op.  Achter de mooie foto’s op sociale media laaiden de emoties soms zo heftig op. Het plotse einde van ons huwelijk kwam fel binnen.


Nu ook de lente stilaan de laatste dagen wegschuift en plaats maakt voor de zomer ben ik klaar om dapper te zijn.  Om te durven vertellen hoe het echt is.  Bijna 6 maanden na de breuk kan ik zeggen dat er nog steeds intense golven van verdriet passeren.  Dat ik bij elk straaltje zon hoop op volle zomer en dan blijkt dat de winter nog dichter lijkt dan ik zou willen.  Alle seizoenen in de war.  Zo ook mijn leven.


Maar wat ik wel blijf doen is stappen zetten.  Doorheen het verdriet.  Zo gooide ik enkele weken geleden mijn rode huwelijksjurk weg.  Nadat ik er nog een week mee heb rond gereden, een volle achterbank aan rood. De gloed van de jurk in mijn achteruitkijkspiegel prikte naar mijn hart. Elke container die ik passeerde voelde ik dat ik het niet kon.

Tot ik er met de schaar nog een stukje uit knipte en rond de enige foto van ons huwelijk die ik bij hou knoopte.  Daarna verdween de jurk in een gesloten zak en kon ik op een zondagmorgen, toen ik pistolets haalde in “De Spar”, kordaat het kleed weg gooien.


Zo zet ik elke week, elke dag stappen.  Wat hou ik bij, wat neem ik nog mee naar de toekomst en wat mag naar het archief. Zo evolueert mijn verdriet, zo neem ik afscheid, zo bekom ik van de shock en herschik ik en kan stukje bij beetje de pijn verschuiven en ruimte maken voor een lach.  Ruimte voor het nieuwe.


En zo gaat het met alles in en rond me. Wat kan ik nog meenemen, en wat wil ik nog meenemen. Het is overduidelijk waarvoor ik door het vuur wil blijven gaan.


Terre-Pure mag niet het einde betekenen omwille van de scheiding. Ik moet alleen zien hoe ik Terre-Pure onafhankelijk kan maken zodat Terre-Pure sterker in de schoenen kan gaan staan.

 Ik weet ondertussen waar mijn kansen liggen. Waarvoor ik kan strijden en waarvoor niet. Ik kan niet meer strijden voor deze plek te Nieuwkerke, ik hoop dat deze dan ook spoedig nieuwe eigenaars mag vinden. Terre-Pure zal verhuizen maar nog niet onmiddellijk.

Wat betekent dit voor jou concreet?


WORKSHOPS BLIJVEN HIER ZEKER DOOR GAAN TOT EN MET OKTOBER, misschien langer.

ALLE DATA ONLINE GAAN ZEKER NOG HIER DOOR TE NIEUWKERKE.

Ik zal duidelijk blijven communiceren over de evolutie.

Dus wil je nog genieten van de locatie hier, twijfel dan niet om je in te schrijven. Zo steun je ook de pittige overgang. Vanaf 4 personen kan je een workshop naar keuze boeken op een dag in overleg. Ook op zaterdag of zondag.373 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page