top of page

Ik vind stilletjes mezelf terug tussen het gras.


Het is geen geheim meer dat verdriet het voorbije half jaar mijn bondgenoot was. Mijn metgezel in het afscheid nemen, mijn teken van liefde voor wat was.


Iedereen zegt:"Laat los." Ik wou wel maar tranen bleven stromen, samen met een herhalend verhaal van niet kunnen accepteren dat voorbij is wat ik nog levenslang wou.

Verdriet verdwijnt niet op commando maar is naar mijn bescheiden mening een mysterieuze puzzel gelegd door ziel, hart en hoofd. Plots voelbaar als de puzzel klopt, alsof er in mijn systeem iets werd verschoven door hun samenspel en verdriet weer naar de zijlijn mag.


Zo voelt het nu toch bij mij. Wakker worden en plots besluitvaardig zijn over een blik gericht op vandaag en de toekomst. Ook al is er nog veel onzekerheid omtrent de praktische kant van mijn leven. Ook al voelt het nog soms wankel zo volledig op eigen benen.


Toch vind ik stilletjes mezelf weer terug, zoals deze ochtend in de tuin. Verrast door de wilde peen en duizendblad tussen het gras. Het moois vulde me met enthousiasme en zette me aan tot het plukken van een boeket en het nemen van foto's. Toen viel mijn oog op mijn eigen creatie verscholen in het gras, ik was vergeten dat die er lag, net zoals ik mezelf wat was vergeten. Verrast door de dialoog van het gras met de sculptuur. Ik keek en wist, dit ben ik. Niet met veel toeters en bellen, liever verscholen maar wel aanwezig op een niet alledaagse manier, een stille rebel. Vrij, wild, origineeel en passend bij de natuur.


Ik herken mezelf in het boeket, de vaas en de sculptuur. Ik word gelukkig als ik me kan uitdrukken op mijn manier. Met bloemen, klei, via foto's of de inrichting van het huis, al schrijvend. Expressie is kracht en neemt een grote plaats in mijn leven, in wie ik ben.


Het wordt nog betekenisvoller als ik ook jou zo'n moment van expressie kan schenken in één van de workshops. Duik mee in mijn creatieve wereld, proef ervan en neem het mee. Vul jezelf met vreugde door je zelfgemaakte creaties. Vul je woning ermee en herken jezelf erin.
Workshops gaan zeker nog door tot het einde van dit jaar hier te Nieuwkerke, daarna verhuis ik naar een nieuwe plek.109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page