top of page

kippenkracht!


Kip Adèle. Je naam heb je niet gestolen. Guinevere (mijn dochter) haar intuïtie werkte toen al op en top toen ze jouw die naam schonk. Negen jaar geleden kwam je hier aan samen met Justin Bieber de haan en drie andere kippen. Tussen de Spice Girls (onze schapen) kwam je terecht in een waar paradijs. Dat was alvast ons opzet!


Maar één voor een zag je al wie je lief had sterven. Na nog geen twee jaar bleef je alleen over. Je werd depressief en kwam niet meer uit je hok. Het liefst was je ook dood gegaan. Maar elke dag werd er graan naast je gelegd en je pikte het toch nog op.


Was het weken of maanden dat je triest alleen in je hok bleef? We weten het niet meer. Maar plots uit het donker vond je toch die kracht om weer naar buiten te komen. Helemaal alleen. En sindsdien huppelde je de volledige weide rond. Je gebruikte de kruiwagen als legbak en als opstapje naar een plankje hogerop waar je sliep. Je leefde je eigen leven. Of was het Het Leven dat jouw opnieuw koos?


Veel eieren heb je nooit gelegd. Maar daarvoor kwam jij hier niet! Jij kwam hier om te tonen hoe je in jezelf de kracht kan vinden om alleen verder te gaan. Om te tonen dat vanuit een zielig hoekje waar alle hoop uit verdwenen is het licht je toch kan raken. Dat je er niets voor moet doen behalve stil bij jezelf te komen. Het licht zal zijn weg wel vinden.

Plots heb je genoeg kracht om weer een stap te zetten. Vult levensvreugde zich beetje bij beetje tot je weer huppelend verder kan.


Vandaag zoeken we een plekje in onze tuin om je te begraven. Het wordt een plekje waar ik alvast met momenten zal stil staan. Om je te eren. Een plek om je speciale "Adèle power stuf" over mij te laten komen. Want die kippenkracht van jou is goud waard!


Op de foto mijn nichtje Noor. Zij was het knuffelcontact van Adèle.Ter ere van kip Adèle.

°april 2012 - *29 november 2021

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

تعليقات


bottom of page