top of page

Kunst traject Ontwaak je creativiteit.

We maken de kunstenaar in je wakker.

Je herinnert je nog hoe vervullend het was om creatief te zijn als kind.  Je wereld rondom verdween even tot een puur moment van creatie.   Toch heeft creativiteit haar waardevolle plek verloren in je leven.  Niet zo verwonderlijk want in onze maatschappij wordt dit immers als tijdsverlies en onbelangrijk bestempeld.  Pas als je met pensioen bent mag je de draad terug opnemen door je in te schrijven in één of andere muffe academie met opgelegde opdrachten die je op een schoolse manier moet opvolgen!

Zo spijtig want creativiteit die is bevrijd van alle heersende onderdrukking en schoolsheid brengt je enkel en alleen bij je eigenheid. Je ontdekt  thema's die je heel nauw aan het hart liggen en experimenteert via zelfexpressie .  Dit proces gebeurt spontaan, al doende en wekt vreugde op.  

Je denkt wellicht ook dat je daar een speciaal talent voor nodig hebt om toegang te verkrijgen tot creativiteit. Niets is minder waar! Iedereen heeft artistiek talent in zich! Het zit alleen bedolven onder onze drukke agenda en de heersende neerbuigende visie van de maatschappij op creativiteit. We zijn de toestemming om creatief te zijn ontzegd!  

Het enige wat nodig is om je creativiteit weer op te flakkeren is je engagement om te kiezen voor jezelf. En voor de rest zorg ik. Een mooi atelier te midden de akkers waar alle materialen voor handen liggen. Waar je kan berusten op de vakbekwaamheid die ik de voorbije 20 jaar heb bijeen verzameld.  Zo begeleid ik je in het creëren van wilde schoonheid. 

 Hier staat het plezier van creatie centraal.  Handen in de klei en vormgeven.  

traject.jpeg

Het effect van dit traject:

 

Je flakkert je creativiteit terug op en je ontdekt hoe je van klei kunstwerken vormt zonder jarenlange schoolse lessen in een muffe academie.

Je kiest zelf wat je wenst te maken. (binnen de technische mogelijkheden)

en binnen het figuratieve werk.

Dit traject werkt dus op verschillende levels. Je zet jezelf centraal, je uit jezelf via creativiteit. Je gunt jezelf het plezier. En je leert technieken.

Je past in dit traject:

- Als je graag in stilte werkt.  

- Als je naar hulp verlangt bij het technische proces om zo je creativiteit weer wakker te maken. 

Kunst traject_edited.jpg

Dit traject omvat:

  • 4 keer tweedaagse creatie dagen, in het atelier met intensieve professionele begeleiding. 

  • Je kiest zelf wanneer je start met dit traject en wanneer je de tweedaagse volgt

  • Persoonlijke begeleiding ook tussen de creatie dagen door zodat de creatie dagen zelf efficiënt kunnen doorgaan. Thuis ga je ook aan de slag om de globale opbouw van de beelden te maken.  Zo zijn de creatie dagen heel effectief

  • Gebruik van een atelier met alle voorzieningen.

  • Je maakt verschillende beelden op je eigen tempo, in het formaat dat je wenst (40-80 cm hoog). Dit traject is gericht op FIGURATIEF WERK, geen organische sculpturen.

  • Een klein groepje van maximum 3 andere deelnemers.

  • fotoreportage van jezelf tijdens het werk.

  • Inclusief klei, stookkosten, kleislib, en materialen voor de 8 creatie dagen.

  • Ecclusief lunch

Wanneer ?

2024 telkens van 09:30 - 16:00

Kies uit het aanbod 8 dagen

Investering ?

4  x € 420

Hoe inschrijven ?

Kunst trjacet editie 2023

De pioniers in dit traject: Anouschka, Lut en Frieda.  Hier alvast een overzicht van hun creaties.  

Laat je inspireren, waarom is creativiteit zo belangrijk?
Hier nog enkele inspirerende blogs.

bottom of page