top of page

Kunst traject Ontwaak je creativiteit.

We geven creativiteit terug een plek.

Je herinnert je nog hoe vervullend het was om creatief te zijn als kind.  Je wereld rondom verdween even tot een puur moment van creatie.   Toch heeft creativiteit haar waardevolle plek verloren in je leven.  Niet zo verwonderlijk want in onze maatschappij wordt dit immers als tijdsverlies en onbelangrijk bestempeld.  Pas als je met pensioen bent mag je de draad terug opnemen door je in te schrijven in één of andere muffe academie met opgelegde opdrachten die je op een schoolse manier moet opvolgen!

Zo spijtig want creativiteit die is bevrijd van alle heersende onderdrukking en schoolsheid brengt je enkel en alleen bij je eigenheid. Je ontdekt  thema's die je heel nauw aan het hart liggen en experimenteert via zelfexpressie .  Zo word je eigen stijl langzaam geboren, je ontdekt je eigen beeldtaal. Dit proces gebeurt spontaan, al doende.  

Je denkt wellicht ook dat je daar een speciaal talent voor nodig hebt om toegang te verkrijgen tot creativiteit. Niets is minder waar! Iedereen heeft artistiek talent in zich! Het zit alleen bedolven onder onze drukke agenda en de heersende neerbuigende visie van de maatschappij op creativiteit. We zijn de toestemming om creatief te zijn ontzegd!  

Het enige wat nodig is om je creativiteit weer op te flakkeren is je engagement om te kiezen voor jezelf. En voor de rest zorg ik. Een mooi atelier te midden de akkers waar alle materialen voor handen liggen. Waar je kan berusten op de vakbekwaamheid die ik de voorbije 20 jaar heb bijeen verzameld.  Zo begeleid ik je in het creëren van wilde schoonheid. 

Dit traject is geen coachingstraject. Wel is het zo dat door het creatieve proces je innerlijke kan doen evolueren.  Hier staat het plezier van creatie centraal.  Handen in de klei en vormgeven.  

traject.jpeg

Het effect van dit traject:

 

Je flakkert je creativiteit terug op en je ontdekt hoe je van klei kunstwerken vormt zonder jarenlange schoolse lessen in een muffe academie.

Het vinden van je eigen thema's, die passen bij wie je bent. Je kiest zelf wat je wenst te maken. (binnen de technische mogelijkheden)

Dit traject werkt dus op verschillende levels. Je zet jezelf centraal, je uit jezelf via creativiteit. Je gunt jezelf het plezier. En je leert technieken.

Je past in dit traject:

- Als je graag in stilte werkt.  

- Als je naar hulp verlangt bij het technische proces om zo je creativiteit weer wakker te maken. 

Kunst traject_edited.jpg

Dit traject omvat:

  • 9 creatie dagen, in het atelier met intensieve professionele begeleiding. 

  • Persoonlijke begeleiding ook tussen de creatie dagen door zodat de creatie dagen zelf efficiënt kunnen doorgaan. Thuis ga je ook aan de slag om de globale opbouw van de beelden te maken.  Zo zijn de creatie dagen heel effectief

  • Gebruik van een atelier met alle voorzieningen.

  • Je maakt verschillende beelden op je eigen tempo, in het formaat dat je wenst (40-80 cm hoog)

  • Een klein groepje van 2 andere deelnemers die door hetzelfde proces gaan en je versterken.

  • fotoreportage van jezelf tijdens het werk.

  • Inclusief klei, stookkosten, kleislib, en materialen voor de 9 creatie dagen.

  • Lichte lunch (slaatje) over de middag. 

Wanneer ?

2024 telkens van 09:30 - 16:00

Data (tijdens weekdagen) in overleg met de 2 andere deelnemers.  

Investering ?

9 x € 340

Hoe inschrijven ?

Momenteel zijn er drie deelnemers.  Plaats je op de wachtlijst indien je er  in het najaar 2024 bij wil zijn.

Kunst trjacet editie 2023

De pioniers in dit traject: Anouschka, Lut en Frieda.  Hier alvast een overzicht van hun creaties.  

Laat je inspireren, waarom is creativiteit zo belangrijk?
Hier nog enkele inspirerende blogs.

bottom of page