top of page

Wacht jij ook tot je pensioen om je creativiteit terug aan te wakkeren?

Bijgewerkt op: 26 feb. 2023


Als kind zandkastelen maken aan het strand, uit honderden lego blokjes huisjes bouwen, tekeningen maken en plasticine door de knoflookpers duwen om haar aan je poppetje te geven. Je wereld rondom je verdween. Voor even was alles mogelijk en kon je ontsnappen in een eigen gecreëerde wereld.


Toch heeft creativiteit haar waardevolle plek verloren in je leven. Niet zo verwonderlijk want in onze maatschappij wordt dit immers als tijdsverlies en onbelangrijk bestempeld. Pas als je met pensioen bent mag je de draad terug opnemen door je in te schrijven in één of andere muffe academie met opgelegde opdrachten die je op een schoolse manier moet opvolgen!

Zo spijtig want creativiteit die is bevrijd van alle heersende onderdrukking en schoolsheid brengt je enkel en alleen bij je EIGENHEID. Eigenheid in de vorm van creatieve resultaten zoals kunstwerken, objecten, ambachtelijk serviesgoed, bloemstukken,...maar ook de heropflakkering van je eigen innerlijke en uiterlijke eigenheid. Hierdoor straal je de essentie van wie je bent uit op een manier die past bij wie jij bent! Hoe zou het zijn indien je via creativiteit je eigen stijl, je eigen taal, je eigen stem maar vooral je eigen beeldtaal terug ruimte kon schenken?


Je denkt wellicht ook dat je daar een speciaal talent voor nodig hebt om toegang te verkrijgen tot creativiteit. Niets is minder waar! Iedereen heeft creatief talent in zich! Het zit alleen bedolven onder onze drukke agenda en de neerbuigende visie van de maatschappij op creativiteit. We zijn de toestemming om creatief te zijn ontzegd!

Het enige wat nodig is om je creativiteit weer op te flakkeren is je engagement om te kiezen voor jezelf! Door tijd vrij te maken in je agenda en op zoek te gaan naar enthousiaste creatievelingen die je hierin kunnen begeleiden. Kijk naar hun aanbod en voel of het bij je past, of het je aanspreekt en of je een diep verlangen hebt om ook te kunnen creëren wat zij creëren. Bekijk het ruimer plaatje! Want als iemand echt de kracht van creativiteit leeft dan straalt dat door tot de inrichting van het atelier, de lay-out van de website, de teksten op hun sociale media. Dan is hun hele levensstijl aangepast aan die creatieve energie! Worden beslissingen en keuzes gemaakt vanuit die plek en niet meer vanuit wat iedereen doet omdat het zo hoort! Dan zie je de wilde kracht terug in hun tuin, dan merk je ook best een mysterieus kantje op waar je geen vat op krijgt. Het verschijnt in hun kledij en heel af en toe ook in hun kapsel. Kies dus met je voelsprieten!


Omdat creativiteit iets is dat beweegt en evolueert zijn er nu naast de workshops ook twee trajecten! Omdat ik jou creativiteit weer wil zien ontvlammen zodat je een proces in gang kan zetten waar je weer jezelf ontmoet.

Geef creativiteit terug een plek zodat je je eigen stijl ontdekt en leeft.


Kunst traject "Ontwaak je creativiteit en eigenheid!" zorgt ervoor dat:

 • je creativiteit terug opflakkert in haar pure vorm.

 • Je ontdekt hoe je van klei kunstwerken vormt zonder jarenlange muffe academie lessen.

 • Je vindt gaandeweg je eigen stijl en een persoonlijke beeldtaal.

 • je wilde schoonheid tot je laat komen.

 • je de rust in jezelf herontdekt.

 • je je creaties kan tentoonstellen in een groepstentoonstelling voor publiek.

"Me-time" Servies Traject. Dit traject past bij je als:

 • je droomt van een zelfgemaakt servies

 • als je niet wil leren draaien, maar servies wil maken met onmiddellijk resultaat!

 • als je geen jarenlange academie wil volgen

 • als je graag in een mooie omgeving werkt, te midden de natuur.

 • als je wil ontspannen en even uit je dagelijkse sleur wil stappen.

 • als je houdt van dingen met een hoek af waar de wilde schoonheid zo kan doorstralen.


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page